Prajitura Londra

21.05.2013 16:21

Ingrediente:

  • 370 g faina
  • 370 g zahar
  • 6 oua
  • 180 g untura
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura mare smantana
  • 350 g gem( caise, prune, capsuni etc.)
  • 150 g nuca macinata

Preparare:

  1. Se separa ouale. Se amesteca bine 150 g zahar cu untura, apoi se adauga cele 6 galbenusuri,faina,coaja rasa de lamaie si praful de copt. Dupa ca se amesteca bine se adauga lingura de smantana.
  2. Se pune hartie de copt in tava unsa cu ulei. Se pune aluatul( deoarece e o compozitie mai tare, se intinde mai bine cu degetele decat cu o spatula sau un cutit cu lama lata) apoi se adauga dulceata, intingandu-se pe toata suprafata aluatului.
  3. Albusurile se bat spuma tare, adaugandu-se restul de zahar si nuca macinata. Apoi se pune in tava peste stratul de gem.
  4. Se da la cuptorul bine incins, la foc potrivit pentru aproximativ 25 de minute pana bezeaua de deasupra prinde o culoare aurie.

    Pofta buna!