Prajitura Londra
21.05.2013 16:21
Ingrediente:
- 370 g faina
- 370 g zahar
- 6 oua
- 180 g untura
- 1 praf de copt
- coaja de la o lamaie
- 1 lingura mare smantana
- 350 g gem( caise, prune, capsuni etc.)
- 150 g nuca macinata
Preparare:
- Se separa ouale. Se amesteca bine 150 g zahar cu untura, apoi se adauga cele 6 galbenusuri,faina,coaja rasa de lamaie si praful de copt. Dupa ca se amesteca bine se adauga lingura de smantana.
- Se pune hartie de copt in tava unsa cu ulei. Se pune aluatul( deoarece e o compozitie mai tare, se intinde mai bine cu degetele decat cu o spatula sau un cutit cu lama lata) apoi se adauga dulceata, intingandu-se pe toata suprafata aluatului.
- Albusurile se bat spuma tare, adaugandu-se restul de zahar si nuca macinata. Apoi se pune in tava peste stratul de gem.
- Se da la cuptorul bine incins, la foc potrivit pentru aproximativ 25 de minute pana bezeaua de deasupra prinde o culoare aurie.
Pofta buna!